mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

 

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

Recente blog artikelen

Erfrecht. Uitbetaling van saldo op spaarbankboekje. Is de vordering verjaard? Overgangsrecht.

1 juni 2020|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Uitbetaling van saldo op spaarbankboekje. Is de vordering verjaard? Overgangsrecht.

De Rechtbank Midden-Nederland heeft op 18 maart 2020 uitspraak gedaan over de vraag of de vordering tot de uitbetaling [...]

Onderlinge informatieplicht van erfgenamen. Medewerkingsplicht van erfgenamen tot het verstrekken van inlichtingen tegenover elkaar.

25 mei 2020|Reacties uitgeschakeld voor Onderlinge informatieplicht van erfgenamen. Medewerkingsplicht van erfgenamen tot het verstrekken van inlichtingen tegenover elkaar.

Het Gerechtshof Den Haag heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over de informatieplicht en de medewerkingsplicht van erfgenamen tot [...]

Beneficiaire aanvaarding. Gedraging van zuivere aanvaarding? Heeft de erfgenaam beschikt over de goederen van de nalatenschap als heer en meester?

18 mei 2020|Reacties uitgeschakeld voor Beneficiaire aanvaarding. Gedraging van zuivere aanvaarding? Heeft de erfgenaam beschikt over de goederen van de nalatenschap als heer en meester?

De Rechtbank Rotterdam heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over de vraag of de erfgenaam zuiver heeft aanvaard. Heeft [...]

Kindsdeel. Ouderlijke boedelverdeling. Vordering uit onderbeding. Rechtsverwerking? Verjaring. Termijnen.

11 mei 2020|Reacties uitgeschakeld voor Kindsdeel. Ouderlijke boedelverdeling. Vordering uit onderbeding. Rechtsverwerking? Verjaring. Termijnen.

De Rechtbank Midden-Nederland heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over de vraag of sprake was van rechtsverwerking van een [...]