mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht, ondernemingsrecht, appartementsrecht

 

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht en contractenrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht en contractenrecht

Recente blog artikelen

Verdeling door de rechter. Waardering van een woning. Taxatie. Peildatum van de waardebepaling.

22 maart 2020|Reacties uitgeschakeld voor Verdeling door de rechter. Waardering van een woning. Taxatie. Peildatum van de waardebepaling.

Het Gerechtshof Den Haag heeft op 25 september 2019 uitspraak gedaan over de waardering van een woning bij een [...]

Bij uitzondering rechterlijke machtiging verleend aan de vereffenaar tot de verkoop van een onroerende zaak. Beneficiaire aanvaarding.

16 maart 2020|Reacties uitgeschakeld voor Bij uitzondering rechterlijke machtiging verleend aan de vereffenaar tot de verkoop van een onroerende zaak. Beneficiaire aanvaarding.

De Rechtbank Limburg heeft enige tijd geleden bij uitzondering een machtiging aan de vereffenaar verleend tot de verkoop van [...]

Vernietiging van schenkingen op grond van misbruik van omstandigheden? Mantelzorg. Geestelijke toestand van erflater. Dementie. Opname in verpleeghuis. Bewijslast.

8 maart 2020|Reacties uitgeschakeld voor Vernietiging van schenkingen op grond van misbruik van omstandigheden? Mantelzorg. Geestelijke toestand van erflater. Dementie. Opname in verpleeghuis. Bewijslast.

De Rechtbank Limburg heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over de vernietiging van schenkingen op grond van misbruik van [...]

Kindsdeel. Verjaring van vordering uit ouderlijke boedelverdeling? Voorwaarde voor opeisbaarheid van de vordering. Stuiting verjaring?

2 maart 2020|Reacties uitgeschakeld voor Kindsdeel. Verjaring van vordering uit ouderlijke boedelverdeling? Voorwaarde voor opeisbaarheid van de vordering. Stuiting verjaring?

De Rechtbank Noord-Nederland heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over de vraag of een vordering op grond van het [...]