mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

 

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

Recente blog artikelen

Opeisen van de kindsdelen uit een nalatenschap waarbij de echtgenoot van erflater onder bewind is gesteld. Voorwaarde bij de opeisbaarheid van de vordering. Zorgbehoefte.

21 september 2020|Reacties uitgeschakeld voor Opeisen van de kindsdelen uit een nalatenschap waarbij de echtgenoot van erflater onder bewind is gesteld. Voorwaarde bij de opeisbaarheid van de vordering. Zorgbehoefte.

De Rechtbank Noord-Holland heeft op 4 september 2020 uitspraak gedaan over het opeisen van de kindsdelen uit een nalatenschap [...]

Kindsdeel. Ouderlijke boedelverdeling. Verhaal bij het hertrouwen van de langstlevende echtgenoot. Huwelijksgoederenrecht en uitsluitingsclausule.

15 september 2020|Reacties uitgeschakeld voor Kindsdeel. Ouderlijke boedelverdeling. Verhaal bij het hertrouwen van de langstlevende echtgenoot. Huwelijksgoederenrecht en uitsluitingsclausule.

De Rechtbank Amsterdam heeft op 19 augustus 2020 uitspraak gedaan over het verhaal van het kindsdeel bij het hertrouwen [...]

Ouderlijke boedelverdeling. Is er sprake van opzettelijk verzwijgen, zoekmaken of verborgen houden van goed behorende tot de nalatenschap?

7 september 2020|Reacties uitgeschakeld voor Ouderlijke boedelverdeling. Is er sprake van opzettelijk verzwijgen, zoekmaken of verborgen houden van goed behorende tot de nalatenschap?

Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft op 1 september 2020 uitspraak gedaan over de vraag of er sprake was van een [...]

Waardering van onroerend goed bij verdeling nalatenschap. Waardebepaling van een appartement. Peildatum. Benoeming van een deskundige.

1 september 2020|Reacties uitgeschakeld voor Waardering van onroerend goed bij verdeling nalatenschap. Waardebepaling van een appartement. Peildatum. Benoeming van een deskundige.

De Rechtbank Noord-Nederland heeft op 10 juni 2020 uitspraak gedaan over de waardering van een appartement bij de verdeling [...]